De Westerbie

De imkersvereniging van Poperinge en omstreken

Vlaams imkerscongres 8 september 2018 te Oostmalle

Op 8 september vindt het tweejaarlijks Vlaams Imkerscongres plaats te Oostmalle  in de provincie Antwerpen (zie programma in bijlage of het Maandblad van juli pag. 27.)

Vanuit West-Vlaanderen wordt een bus ingelegd.  Er worden  opstapplaatsen voorzien te Poperinge, Ieper en Kortrijk.  Voor de bus wordt een kleine vergoeding van 10 euro per persoon gevraagd (te betalen bij het opstappen). Verdere detaillering en precieze uurregeling volgt.   We hopen op heel wat deelnemers uit De Westerbie. 

Wie wenst mee te gaan, moet wel:

1.  Inschrijven voor de bus (vóór 15 augustus) bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld het aantal personen en de opstapplaats.

2.  Voor deelname aan het congres: vóór 15 augustus het bedrag van 25 euro per persoon storten op het rekeningnummer BE68 7360 3801 1334 ten name van AVIB vzw. In deze bijdrage is het middagmaal inbegrepen.  In de mededeling van uw overschrijving dient u duidelijk uw naam of namen van de deelnemers te vermelden. Bij ontvangst van uw storting is uw inschrijving bevestigd.

De Westerbie op uitstap (reis 2017)

Op 1 juli trok De Westerbie uit Poperinge op daguitstap naar de haven van Zeebrugge, de tuinen van Adegem en naar imker Roger De Vos in Oudenaarde.

Lees meer...

De Westerbie op uitstap (reis 2018)

Naar jaarlijkse gewoonte ging de imkersvereniging De Westerbie op daguitstap. Dit  jaar bracht de bus ons naar Limburg.

Lees meer...

Koninginnenteelt 2017

 

 

 

 

 

 

 

  • Dit jaar verdelen wij weer aangetrokken doppen (carnica) op zaterdag 3 juni om 18 uur in de bijenhal van de Schipvaarthoeve.
  • Deze doppen zijn daags voordien, 2 juni, overgelarfd in een starter. De koninginnen zullen geboren worden op 14 juni.
  • Om de doppen te vervoeren breng je best een teeltraam mee aan beide zijden afgesloten met een moerrooster (zie foto).
  • We voorzien maximum 5 doppen per persoon. Wie er meer wenst kan wel larfjes krijgen, die hij dan zelf thuis in een vooraf klaargemaakte starter invoert.
  •  De larfjes zijn gratis. De doppenhouders (geel) kosten 0,25 € per stuk of breng in ruil zelf doppenhouders mee.
  •  Wie doppen wenst, stuurt tegen 28 mei een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  •  Voor meer informatie over koninginnenteelt, zie onze website:

 http://www.dewesterbie.be/images/documenten/KONINGINNENTEELT.pdf

 

5e West-Vlaamse plantendag 25 maart 2017 te Torhout

Vrij Land- en tuinbouwinstituut, Keibergstraat 5a, 8820 Torhout

Lees meer...

Subcategorieën