De Westerbie

De imkersvereniging van Poperinge en omstreken

Reis 2013

Op 6 juli vertrok De Westerbie met een volle bus richting Oostelbeers bij Breda op imkersreis. Dit jaar werd de Nederlandse grens overgestoken om een gekende Nederlandse imker te bezoeken.
Aan de Spoordonkse watermolen werden we opgewacht door Tinus Kolsters die ons de hele dag begeleidde. De werking van de molen werd uitgelegd en gedemonstreerd door een gids. Na het proeven van een stuk brood dat door de molenaar gebakken werd en een pot koffie met appelflap, reden we richting Oirschot, waar we de educatieve viskwekerij De Stroom van de familie van der Schoot bezochten.
Als middagmaal kregen we gerookte Afrikaanse meerval geserveerd op belegde broodjes. Ook een vissoep van meerval werd opgediend. Daarna vertrokken we naar de oude brouwerij van het kroonbier in Oirschot. We werden door de oude brouwerij gegidst. Hierna mochten we genieten van een heerlijk kroonbiertje waarin trouwens Poperingse hoppe wordt verwerkt. De laatste stop in Nederland was bij de imker Tinus Kolsters, een veelzijdig iemand die een winkeltje uitbaat waarin hij bijenproducten en imkersmateriaal verkoopt. Hij is een zeer goede korfvlechter, is bestuivingsimker maakt zelf mede en waswafels en is nog hobbybrouwer ook.
De geslaagde daguitstap werd besloten met een kleine maaltijd in bistro De Golf in Ieper. (Patrick)

(Klik op de foto om deze te vergroten)